Koele haarkleuren domineerden de laatste jaren, vooral het koele grey hair was (en nog steeds) hot! Niet de makkelijkste kleur om te maken voor een haarstylist, maar het staat werkelijk prachtig als je een koel huidtype bent. Goed nieuws voor de warmere huidtypes onder ons: als reactie op al dat koel gaan we meer warme haarkleuren zien! We zagen al veel blorange en rosegold voorbij komen op Instagram, Pinterest en natuurlijk in de collecties van de brands.

“Maar wat als een koeltype mee wil gaan in de haarkleurtrend en vraagt om een warme haarkleur?” die vraag wordt mij regelmatig gesteld tijdens mijn trainingen. Het antwoord is simpeler dan je denkt! Combineer de twee. Want warme en koele kleuren laten zich perfect matchen én deze combi kan vrijwel iedereen hebben qua huidtype. Aangezien je huid er een stuk frisser, egaler en jonger uitziet met de juiste (haar)kleur, is een goed advies goud waard voor je klant. Want wie wil er nu niet op z’n mooist uitzien?

Naast dat jij je klant een gepersonaliseerd advies hebt gegeven, is het ook interessant voor je omzet. Want voor een combinatiekleuring kan je meer vragen. En daar hoort natuurlijk ook een passend productadvies bij.

Pas je kleuranalyse dus toe tijdens het haarkleuradvies voor jouw klant en kijk welke trend het mooiste staat. Blijf experimenteren en vergeet niet om de natuurlijke contrastwaarden van je klant mee te nemen in je advies!

Succes!

(Foto 1: Pravana Nederland. Overige foto’s: Pinterest)