Welk effect heeft balayage op gezichtsvorm?

,

Balayagekleuringen zijn nog steeds hot & happening. Maar past deze kleuring wel bij iedere gezichtsvorm? Hoe neem jij dit mee in je klantconsultaties? Of ben je alleen bezig met de technische kant? Jammer, gemiste kans! Veel technieken zijn een trend, maar een goed persoonlijk advies is tijdloos en erg belangrijk. En iets wat jouw klant ontzettend waardeert! Dus zet vooral die balayagekleuring, maar wees je ervan bewust wat dit doet met de gezichtsvorm van je klant. En benoem dit ook in het advies. Jouw klant zal onder de indruk zijn van je expertise, want waarschijnlijk ben jij de eerste die haar dat vertelt. Kan je je voorstellen hoeveel indruk dit maakt? Just saying…

Hier even een korte uitleg met foto’s. ( Deze zijn allemaal uit de verschillende collecties van Wella Professionals.)

Op bovenstaande foto is goed te zien wat voor effect balayage heeft op gezichtsvorm. Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben lichte kleuren een vergrotend effect en donkere kleuren een verkleinend effect. Bij een langere gezichtsvorm is een balayage dus werkelijk perfect! Omdat de aanzet altijd dieper van kleur is dan de punten, lijkt het gezicht minder lang. De donkere kleur op de bovenkant van het hoofd, laat de gezichtsvorm optisch korter lijken. Dit effect kan je versterken door te spelen met contrasten. Onderstaande foto heeft b.v. een minder hoog contrast en dan is het effect minder groot.

Lager contrast in de balayage

 

Korte gezichtsvormen

Maar wat nou als iemand een korte gezichtsvorm heeft? Deze wil je niet korter laten lijken. (De coupe is hier uiteraard ook ontzettend belangrijk) TIP: dan kan je ervoor kiezen om niet teveel contrast te creëren in de kleuring. Of de balayage te combineren met babylights, waardoor lichte kleur toch subtiel doorloopt naar de aanzet. Dit zal het gezicht minder kort doen lijken.

Onderstaande foto is niet voor iedere klant geschikt en wat extremer, maar wel een perfect voorbeeld hoe je een korte gezichtsvorm langer kunt doen lijken. Zie je hoe de lichte aanzet een verlengend effect heeft op de gezichtsvorm?

Contouring

Wat minder extreem en goed toepasbaar bij een balayage is contouring. Dit was een trend, maar eigenlijk kan je dit altijd toepassen. Omdat je een gezichtsvorm zo perfect kunt shapen! Zie dit dan ook niet als een trend, maar een techniek die je eindeloos en altijd kunt toepassen. Deze techniek heeft een open en verlengend effect heeft. Ook hier geldt weer: hoe hoger het (kleur)contrast, des te groter het effect! Kijk dus ook goed naar iemands gezichtsvorm om te bepalen waar je het haar gaat oplichten of juist dieper van kleur maakt. Want kleur heeft zo enorm veel effect op uitstraling… Succes!

 

Tips & Tricks

Vind je het moeilijk om gezichtsvormen te herkennen? Kom dan naar mijn masterclass ‘Imagestyling voor kappers’. Hier laat ik je zien wat de do’s & don’ts zijn bij gezichtsvormen en hoe je deze herkent.  Natuurlijk leer je veel meer! Bijvoorbeeld om een stukje Image consultancy toe te passen in je salon. Geef je hier op.

Waar: Zwolle, locatie de Buurvrouw

Wanneer: 18 juni, 13.30 tot  ±16.30 uur

Kosten: € 99,-

Opgeven: info@colourlab.nl

Meer info klik hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *