9 Tips voor een ‘BLOND ARRANGEMENT’ in je salon!

De winter is nog in volle gang, maar wist dat dit dé tijd is om met jouw klant de haartrends voor het aankomende half jaar te bespreken? En 1x raden welke haarkleur het meest geliefd is als we richting het voorjaar gaan: blond! Hier kan jij onwijs mooi op inspelen door een onweerstaanbaar Blondarrangement aan te bieden in je salon. Begin daar ook lekker op tijd mee, want bij sommige klanten kan het een proces zijn van een aantal maanden voordat zij die perfecte kleur blond hebben. Maar hoe pak je dit aan? Ik geef je hier 9 tips!

  1. Zorg ervoor dat jouw klanten weten wat je aanbod is. Dat klinkt als een inkoppertje, maar ik zie toch regelmatig in salons dat nergens zichtbaar is wat je te bieden hebt. Niet op de site, blog, social media of in de salon zelf. Dan wordt het dus ook niet geboekt. Maak het zichtbaar! Én, dat je team goed geïnformeerd is.
  2. Er is een scala aan blondtinten, hoe adviseer je jouw klant de juiste kleur? Maak er een beleving van! Heb jij kennis van haarkleuranalyses? Laat jouw klant zien waarom je kiest voor een bepaald kleurkarakter. Een kleuranalyse is een enorm goeie tool voor in je salon. Je geeft net even dat beetje extra!
  3. Contrast is key bij het bepalen van de juiste kleurhoogte. Vergroot je contrastkennis en geef direct beter haarkleuradvies door mijn e-book te downloaden. Kan jij een contrastanalyse uitvoeren? Super! Want dit is natuurlijk erg interessant en waardevol om mee te nemen in het Blondarrangement!
  4. Wees duidelijk over de prijs. Geen verrassingen achteraf. Maak een prijs voor kort, midden- en lang haar. Valt de prijs wat hoger uit omdat je meer product gebruikt? Geef dit vooraf aan en maak een prijsopgaaf voor je klant.
  5. Maak een mooie tekst op je site en laat zien wat je klanten allemaal extra ontvangen (naast de behandeling zelf) bij het Blondarrangement! Voorbeelden kunnen zijn: een wasmassage, haarkleuranalyse, contrastanalyse, productadvies, een goodiebag met proefjes, stylingtips, een verzorgingsproduct, salontreatment enz. De extra’s bereken je wel door in je prijs uiteraard. Klanten zien graag wat ze allemaal ‘krijgen’. Vergeet niet, voor jou is een wasmassage of dat heerlijke kopje koffie met lekkers heel normaal, maar een nieuwe klant weet dit niet en ziet dit als een luxe. Benoem het! Vind je het schrijven van een tekst maar lastig? No Worries! Ik heb een cpoy-paste tekst voor je gemaakt in mijn volgende blog: Kant en klare tekst voor jouw Blond Arrangement
  6. Een moodboard met verschillende blondtinten is erg fijn voor jou én je klant! Neem eens een kijkje op mijn Pinterest pagina. Ik heb moodboards met haarkleuren voor een koel, warm -en gecombineerd huidtype.
  7. Vraag je leverancier of ze ideeën hebben voor dit arrangement m.b.t. producten en/of marketing materiaal. Mijn ervaring is dat ze graag met je meedenken om er een succes van te maken in de salon.
  8. Ik merk dat veel saloneigenaren dit spannend vinden: maar het is echt een voordeel als klanten dit arrangement ook online kunnen boeken. Je kan altijd klanten bellen als je vragen hebt zodra ze geboekt hebben. Je kan speciale behandelingen en arrangementen uitlichten op je site door er een blog over te schrijven. Vergeet een grote, duidelijke button niet met de tekst ‘DIRECT AFSPRAAK MAKEN’.
  9. Organiseer een klantenavond waarbij je de kleurtrends laat zien voor SS’20. Vertel je klanten wat de trends zijn er zorg vervolgens voor een kort 1:1 advies van max 10 minuten per klant. Een mooie manier om je arrangement, andere behandelingen en producten te verkopen. Hou je agenda bij de hand om deze meteen vol te plannen! 😉

 

Succes!

Groetjes,

Judith

Download GRATIS mijn e-book!

Heb je vragen of wil je graag een keer een kennismakingsgesprek? Neem dan eens contact met mij op! Ik help je graag verder om te kijken hoe we jouw aanbod een nieuwe impuls kunnen geven zodat jij jouw nieuwe en bestaande klanten kunt blijven verrassen!

Hi ik ben Judith van Colourlab. ColourLab is een begrip in de kappersbranche aan het worden. De ene dag sta ik op het podium als expert en de andere dag geef ik een heerlijke workshop Imagestyling aan kappers.

Mijn contactgegevens

KvK: 08192325
BTW-nr: NL138638159B01
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

Volg mij op Facebook!

Nieuwsbrief

Erkende opleider en aangesloten bij de Vereniging van Image Professionals

Het grootste geheim dat iedere colorist en haarstylist moet weten

Ontdek wat het belangrijkste element is van een haarkleuradvies. Dit e-book staat vol met tips & tricks die je direct kunt toepassen in de salon!

Privacy

Tag

Je ontvangt het gratis ebook in je mailbox!