Hoe je als saloneigenaar je klant kunt blijven helpen

Het coronavirus houdt nu echt iedereen bezig. Misschien merk je het als saloneigenaar al wel: klanten blijven weg en/of je personeel is ziek. Erg vervelend en dit brengt veel stress met zich mee. Maar ondernemen is blijven kijken naar mogelijkheden. Ook bijna al mijn trainingen zijn gecanceld deze maand. Dat hakt er aardig in kan ik je zeggen. Maar ik blijf kansen zien: een groepstraining bied ik bijvoorbeeld nu 1:1 en/of op afstand (online) aan.

 Makkelijker gezegd dan gedaan

Dat is natuurlijk lastiger als je een salon hebt. Want klantcontact is onvermijdelijk! Toch? Ik geef je graag een paar tips en nieuwe inzichten mee. Een belangrijke: blijf onder de aandacht van je klanten. En nog belangrijker: let’s keep it positive!

#HOEDAN?! 

Wat kan je op afstand, dus online aanbieden als je een salon hebt? Klantadvies! Via Zoom of Whereby kan je je scherm delen. Jij ziet de klant en de klant ziet jou. Ideaal! Is persoonlijk advies een belangrijk onderdeel in je salon? Dan zal jouw klant deze service heel erg waarderen.

Hier volgt een aantal ideeën wat je aan zou kunnen bieden:

  • Persoonlijk productadvies. De producten kan je vervolgens opsturen naar je klant!
  • Een mini Imageconsult
  • Gezichtsvormanalyse inclusief kapseladvies
  • Contrastanalyse inclusief haarkleuradvies (download gratis mijn e-book over de contrasttypes en pas het direct toe!)

 

Wat je verder kan doen:

  • Ga werken áán je business! Sta je normaal non-stop op de werkvloer, dan kan je nu even tijd vrijmaken om op strategisch niveau bezig te gaan met je salon. Ik heb nu tijdelijk iets heel tofs voor je bedacht! Lees het hier.
  • Maak toffe stylingfilmpjes voor je klanten. Hoe ze bijvoorbeeld hun haar kunnen stylen nu het wat langer is dan normaal, omdat ze een bezoek aan jouw salon noodgedwongen moeten uitstellen.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. En dat bijdraagt dat je een positieve mindset houdt! Heb je behoefte om even met mij te sparren? Neem dan contact met me op. Laten elkaar verder helpen!

Hi ik ben Judith van Colourlab. ColourLab is een begrip in de kappersbranche aan het worden. De ene dag sta ik op het podium als expert en de andere dag geef ik een heerlijke workshop Imagestyling aan kappers.