Een koel én warm huidtype: wat adviseer je dan?

Het komt veel voor: gecombineerde huidtypes. Zij hebben zowel warme als koele ondertonen in huid, haar of ogen. Je bent deze types ongetwijfeld veel tegengekomen in de salon! ‘En wat adviseer je dan?’ Deze vraag krijg ik vaak gesteld tijdens mijn kleuranalysetrainingen. Nou, het is heel fijn als je klant een gecombineerd huidtype is, want dan is er veel mogelijk qua kleur! Je moet alleen uitkijken voor heel uitgesproken warm (bv koper) of uitgesproken koel (bv astinten). Maar wat vooral het allerbelangrijkste is: het gaat om de combi! Dus koele en warme tinten combineren. Dat is key. Dus wil die klant juist wél graag die koperkleur? Combineer het dan met een neutrale kleur. Bijvoorbeeld een koelere bruintint zodat je het warme wat afzwakt. Of misschien wel met een violetkleur! Dat is een uitgesproken kleurencombinatie, maar heel mooi als je klant dat durft en het bij haar past.

Een andere aanpak: kijk eens naar het totaalplaatje. Dus niet alleen naar haarkleur. Lastig? Nee hoor! Het gaat erom dat je de juiste vragen stelt. Iedereen die een training bij mij heeft gevolgd, weet dat ik iedere consultatie begin met het stellen van vragen die jou veel informatie geven over je klant. Zodat je een perfect en persoonlijk haarkleuradvies geeft. Deze kan je dan aanpassen aan het  totaalplaatje van je klant.

Ik heb een voorbeeld voor je:

Op deze afbeelding zie je Carice van Houten. Zij is een zogenaamd gecombineerd huidtype. Qua kleding draagt ze met name koele kleuren, vooral met blauw knallen haar ogen extra! Maar haar haarkleur heeft een warme ondertoon en qua make-up staat een koraalkleur op de lippen haar fantastisch! Op die manier is het een prachtig en harmonieus totaalplaatje. Want ze combineert koele én warme kleuren in haar kleding, haar en make-up.

TIP: vraag eens aan jouw klant, ‘welke kleuren draag je het liefst qua kleding?’ Heb je een gecombineerd type in de stoel die aangeeft dat ze voornamelijk koele kleuren draagt? Dan is het erg mooi om het haar ( en make-up) iets warmer te houden. Geeft ze aan dat ze veel warme kleuren draagt? Maak het haar dan niet te warm qua kleur, hou het neutraal. Anders wordt het een overkill aan warme kleuren.

Jouw klant zal versteld staan dat je op deze manier naar haar kijkt! Deze manier van adviseren maakt jou onderscheidend!

Wil jij alles leren over kleur en hoe je dit moeiteloos in kan zetten voor een beter kleuradvies voor je klanten? Dan is de 1-daagse kleuranalysetraining Colour Stylist echt iets voor jou!

Op zoek naar meer haarkleurinspiratie voor gecombineerde huidtypes? Ik heb mooie moodboards op Pinterest voor jou samengesteld. Gebruik deze in de salon als inspiratie voor jou én je klant!

PINTEREST PAGINA VAN COLOURLAB

 

 

Hi ik ben Judith van Colourlab. ColourLab is een begrip in de kappersbranche aan het worden. De ene dag sta ik op het podium als expert en de andere dag geef ik een heerlijke workshop Imagestyling aan kappers.

Mijn contactgegevens

KvK: 08192325
BTW-nr: NL138638159B01
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

Volg mij op Facebook!

Nieuwsbrief

Erkende opleider en aangesloten bij de Vereniging van Image Professionals

Het grootste geheim dat iedere colorist en haarstylist moet weten

Ontdek wat het belangrijkste element is van een haarkleuradvies. Dit e-book staat vol met tips & tricks die je direct kunt toepassen in de salon!

Privacy

Tag

Je ontvangt het gratis ebook in je mailbox!