Van kapper naar ondernemer

‘Verdubbel je omzet’ , ‘Een succesvolle salon als je dit bla-die-bla stappenplan volgt’  en meer van dit soort bullshit. Alsof succesvol ondernemen volgens een vast stappenplan gaat, of een boekje. Nope… Maar mooi is het wel, je eigen zaak opbouwen. En kicken is het, als je die groei ziet en voelt.

Maar wat als die groei uitblijft? Of stagneert? Wat als klanten de weg naar jouw salon niet (meer) weten te vinden? Daar is geen kant-en-klare oplossing voor. Want het is van zoveel factoren afhankelijk. Tuurlijk, ik weet nog welke stappen ik heb gezet in de 10 jaar dat ik een eigen salon runde. Ik heb fouten gemaakt en ben keihard op mijn bek gegaan. Wat is het geheim? Opstaan. Echt, altijd weer opstaan en door blijven gaan, daar ligt de kracht. Zoeken naar jouw manier van ondernemen. Wat past bij jou, bij je team en je klanten? Wie is jouw klant eigenlijk? Dat kan je helpen om te groeien als ondernemer. En neem de tijd om te werken aan je zaak. Toen ik meer aan mijn salon ging werken i.p.v. erin, ben ik pas écht gaan groeien.

Mijn belangrijkste stap

Meer áán mijn bedrijf werken i.p.v. erin was voor mij een noodzakelijke keuze. Door reuma kon ik namelijk steeds minder op de werkvloer staan. Lastig en doodeng, maar ik wist dat het kon: een gezond lijf en een gezond bedrijf. Ik moest alleen wel keuzes durven maken. En ik zorgde ervoor dat mijn vaste klanten het geen probleem vonden om door iemand anders geholpen te worden. Ik hoor van veel saloneigenaren dat dit een groot probleem voor ze is: klanten willen echt alleen maar door hen zelf geholpen worden. Maar…. In veel gevallen denk JIJ dat je klanten alleen jou willen. In de praktijk, mist je het goed aanpakt, hoeft het helemaal geen probleem te zijn! Beeld je eens in: hoeveel levert het jou op als je dit voor elkaar krijgt?

Passie & Ondernemerschap

De meeste kappers starten hun eigen salon uit passie en liefde voor het vak. Niet iedere kapper is een ondernemer. En dat is ok. Want ondernemen kan je leren! Groeien van kapper naar ondernemer. Mijn salon heb ik inmiddels verkocht en ik werk nu als zzp’er: ik mag andere kappers(ondernemers) trainen en coachen. Een hele andere tak van ondernemen kan ik je vertellen, dat zzp’en. Ik was daarom blij dat ik hulp had van een business coach: iemand die met mij meekijkt, mij een spiegel voorhoudt en met wie ik kan sparren over mijn bedrijf. Want ondernemen kan eenzaam zijn. Weet dat je het niet allemaal alleen hoeft uit te zoeken.

Advies, stok achter de deur en coaching

Wil je vernieuwingen doorvoeren in je salon waarmee je meer omzet gaat maken? Dan ga ik je daar in dit traject bij helpen.

1e insalon-sessie: Ik kom bij jou in de salon, waar we sparren over jouw bedrijf. Hoe zit het met je klanten, je personeel, je huidige aanbod, dat soort onderwerpen. Tijdens deze eerste sessie deel ik direct de snelle verbetermogelijkheden die ik zie. Ook adviseer ik je over de uitbreidingen die goed zouden passen bij jou en je salon. De eerste acties en richtpunten komen in beeld.

Onbeperkte coaching: De weken daarna houden we contact. Jij gaat aan de slag, ik ben jouw stok achter de deur. Je mag me onbeperkt appen of mailen als je tussendoor een vraag hebt of juist iets leuks te delen hebt!

2e en 3e sessie: De vervolgsessies van ongeveer anderhalf uur zijn in Zwolle via Skype. We bespreken hoe de veranderingen lopen, ik houd je scherp tijdens deze uitbreidingsfase en geef extra tips toegespitst op jouw situatie.

1 x per maand 20 minuten telefonisch boost-gesprek: via de telefoon kan je snel tot de kern komen. Eens per maand hebben we daarom even een boost-gesprek per telefoon.

Extra persoonlijkheidstest: Tijdens dit traject doe je een persoonlijkheidstest (t.w.v. € 150,-) die je meer inzicht geeft in jouw drijfveren, kwaliteiten en talenten. Daardoor krijg ik een beter beeld van wie jij bent als persoon en ondernemer.

De uitkomst van deze test is gekoppeld aan een persoonlijk kleuradvies dat volledig past bij wie jij bent. Handig, want die perfect afgestemde kleuren kan je bijvoorbeeld gebruiken in je Personal & Business branding!

Praktische informatie

Dit complete traject omvat de onbeperkte coaching via Whatsapp of mail, de insalon-sessie, de 2 vervolgsessies én de persoonlijkheidstest.

Kosten:            € 215,- per maand, in totaal 6 maanden. Excl BTW, incl. reiskosten en reistijd.

Duur traject:     3 maanden met een maximale uitloop tot een half jaar

Duur sessies:    Insalon-sessie 2 tot 2,5 uur; vervolgsessies elk 1,5 uur

Mail of bel me even als je interesse hebt, dan bespreken we het traject tijdens een kennismakingsgesprek.

Ben jij klaar voor de volgende stap? Klaar om te groeien als ondernemer en te groeien met je salon? Stuur dan een e-mail/pb naar info@colourlab.nl of neem contact met me op.

Hi ik ben Judith van Colourlab. ColourLab is een begrip in de kappersbranche aan het worden. De ene dag sta ik op het podium als expert en de andere dag geef ik een heerlijke workshop Imagestyling aan kappers.

Mijn contactgegevens

KvK: 08192325
BTW-nr: NL001661613B46
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

Volg mij op Facebook!

Nieuwsbrief

Erkende opleider en aangesloten bij de Vereniging van Image Professionals

Het grootste geheim dat iedere colorist en haarstylist moet weten

Ontdek wat het belangrijkste element is van een haarkleuradvies. Dit e-book staat vol met tips & tricks die je direct kunt toepassen in de salon!

Privacy

Tag

Je ontvangt het gratis ebook in je mailbox!