Wat je altijd al wilde weten over baarden & gezichtsvormen

Baarden zijn populair, in welke vorm dan ook. Maar voor welke vorm kies je? Want wat staat nou het beste bij jouw gezicht, zodat je er met baard ook daadwerkelijk beter uitziet? No worries! Wij gaan je dat in de blog proberen uit te leggen. En wie zijn wij dan wel? We stellen ons even voor:

Daniel de Ridder, eigenaar van barbershop Men’s World Herenkappers in Ommen. Naast deze barbershop heeft Daniel meerdere succesvolle instagram accounts op het gebied van mens hair. Daarnaast is hij creative director van het merk Hairbond en werkt hij regelmatig samen met andere barbers over de wereld.

www.mensworldherenkappers.nl

 

 

 

 

Judith de Ridder (Jawel, we zijn broer en zus.) is naast kapper ook imagestylist. Met haar bedrijf Colourlab, geeft ze imagetrainingen aan kappers. Ze werkt o.a. samen met Wella Professionals, Joico en Ministry of Beauty. Ze heeft verschillende kappersscholen getraind in Imagestyling en wordt geboekt als gastspreker op events. Tevens werkt ze regelmatig mee aan artikelen in vakbladen en schrijft ze blogs.

www.colourlab.nl

 

 

Ok, genoeg over ons. Over baarden moet er gepraat worden! Want waar die maat van je er misschien top uitziet met een baard, kan het zomaar zijn dat jij er niet leuker van wordt. Daarom: de vorm van je baard, beard sculpting, is essentieel. Wat past bij jou? Er zijn veel gezichtsvormen, maar daar gaan we je niet mee lastig vallen. We houden het graag duidelijk en simpel voor je. Uiteraard kan jouw barber/kapper je ook prima vertellen welke gezichtsvorm je hebt en welke baard én kapsel daarbij past. Want kapsels en baarden, die gaan hand in hand.

Hier alvast 5 tips:

1: Het is natuurlijk wel handig als je een beetje baardgroei hebt. Dit lijkt een inkoppertje, maar niet iedereen kan een volle baard laten staan. Hou hier dus rekening mee in je keuze. Troost je: veel vrouwen vinden een kort stoppelbaardje juist erg aantrekkelijk.

2: Heb je een korte gezichtsvorm – te herkennen aan een kort voorhoofd- draag dan je baard wat langer. Pas op met een volle snor (zonder baard). Deze vorm een horizontale lijn met als effect dat het je gezichtsvorm alleen maar korter doet lijken.

3: Langere gezichtsvorm? Doe dan het omgekeerde en draag je baard niet te lang. Niemand wil er immers uitzien als een conehead. Een goeie snor werkt wel weer prima bij een langere gezichtsvorm! Want: weer die horizontale lijn!

4: Kijk naar de vorm van je kaaklijn. Aangezien daar je baard groeit. Je kunt je gezichtsvorm shapen met je baard! Heb je spitse kin? Dan kan je deze minder spits laten lijken. Heb je ronde gezichtsvorm en wil je deze liever hoekiger? Yup, een baard! Laat deze in shape brengen door je kapper als je dit lastig vindt.

5: Heb je oneffenheden die  je liever wilt verbergen. (Rimpels, lelijke bovenlip, pukkels?) Dan is een baard een uitkomst!

 

Zelfde man, ander hoofd

Credit: @berzinsky

Zelfde man, maar een compleet andere uitstraling met baard! Fijn voor deze kerel dat hij een vrij ideale gezichtsvorm heeft en daardoor bijna alles kan hebben. De vorm van deze baard is hoekig. Net als de vorm van zijn kaaklijn. Omdat een vierkante kaaklijn als ideaal wordt ervaren bij mannen, kan het mooi zijn om dit te herhalen in je baard.

Hier komt een stukje vakmanschap om de hoek kijken. Ook wel beard sculpting genoemd. Laat dit dus over een een pro. Check deze video! 

 

 

Dezelfde man als in de vorige foto’s. Nu met een langere en rondere baard. Zie je hoe de vorm de uitstraling verandert? Deze rondere vorm komt minder krachtig over dan de hoekige, korte baard in de vorige foto. Maar omdat zijn de haar-en baardkleur uitgesproken is, heeft hij nog steeds een excentrieke uitstraling.

Aangezien deze man een makkelijke gezichtsvorm heeft, staat ook deze baard goed. Maar… Heb jij b.v. een smal voorhoofd en vrij brede kaaklijn? Oftewel een driehoekig gezicht? Dan is deze baard geen aanrader. Omdat dit de driehoekige vorm versterkt. TOmdat je dan juist je voorhoofd optisch breder wilt laten lijken. Maak je baard dan wat minder vol aan de zijkanten. De hoekige, kortere baard van de vorige foto is dan perfect!

Credit: @beatseb

Viking Beard

Deze baard is ideaal voor de driehoekige gezichtsvorm die we eerder hebben besproken. (smal voorhoofd, brede kaaklijn) Omdat je kaaklijn hierdoor minder breed lijkt. Maar voor alle mannen die juist de omgekeerde driehoek als gezichtsvorm hebben- een smalle kin en breed voorhoofd- is de viking beard geen beste keuze. Waarom niet? Omdat je kin dan nog smaller en spitser lijkt! En je voorhoofd nog breder. Tenzij je dit graag wilt natuurlijk. Nee, doe toch maar gewoon niet.

Babyface

Heb jij een wat rondere gezichtsvorm? Dan hoor vast regelmatig dat je een babyface hebt als je je net geschoren hebt. (Niets mis mee!) Rondere vormen geven je nu eenmaal een zachtere uitstraling. Kan in je voordeel werken, maar als je dit niet leuk vindt, is een baard een prima oplossing. Door deze op de juiste manier te trimmen, kan je meteen je kaaklijn vierkanter en krachtiger laten lijken!

Go to the pro

Kom je er niet uit wat nou het beste past bij jouw gezichtsvorm? Of wil je graag weten wat je gezichtsvorm is? Ga naar een professional. Een goede barber/kapper kan jej vertellen welk kapsel en welke baard het mooiste staat én met welke producten je deze perfect in model krijgt en houdt!

 

 

 

Hi ik ben Judith van Colourlab. ColourLab is een begrip in de kappersbranche aan het worden. De ene dag sta ik op het podium als expert en de andere dag geef ik een heerlijke workshop Imagestyling aan kappers.

Mijn contactgegevens

KvK: 08192325
BTW-nr: NL001661613B46
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

Volg mij op Facebook!

Nieuwsbrief

Erkende opleider en aangesloten bij de Vereniging van Image Professionals

Het grootste geheim dat iedere colorist en haarstylist moet weten

Ontdek wat het belangrijkste element is van een haarkleuradvies. Dit e-book staat vol met tips & tricks die je direct kunt toepassen in de salon!

Privacy

Tag

Je ontvangt het gratis ebook in je mailbox!