Niet helemaal geknipt voor het vak
Mijn vader en broer, allebei kappers, hebben er even op moeten wachten. Als jonge rebel koos ik namelijk voor mijn eigen pad: de mode technische-opleiding. Ik kon niet zo goed tegen mensen die er allemaal hetzelfde uitzagen en stijltjes kopieerden. Je wil toch het liefst bij jezelf blijven? Iets kiezen dat echt bij je past? Ik was er volledig van overtuigd dat ik mijn eigenzinnigheid op die opleiding alle ruimte kon geven.

Totdat mijn DNA me terugfloot en de mannen thuis hun gelijk kregen. Voordat ik het wist zat ik toch ineens op de kappersopleiding, nog net niet met een paplepel in mijn mond. En gelukkig maar, want ik had geen betere keuze kunnen maken.

Ik opende in 2009 mijn eigen kapsalon: Ladies Only. Een salon waarin ik vrouwen het beste in zichzelf liet zien en ze een boost voor hun zelfvertrouwen gaf. Daar raakte ik een belangrijke snaar, want wat merkte ik toch vaak dat vrouwen zichzelf niet leuk (genoeg) vinden. Zo zonde.

Onverwacht vernieuwend

Een paar jaar later werd ik weer teruggefloten. Ditmaal niet door mijn roots, maar door mijn lijf: reuma. Ik trok het lichamelijk niet meer om de hele dag in de salon te staan en ging op zoek naar alternatieven.
Imagestyling, dat trok me wel. Ik volgde de opleiding en begon al snel naast de kapsalon (of eigenlijk erboven) workshops te geven. Wauw, wat een gave technieken zijn dit om vrouwen zichzelf nog mooier te laten voelen! Het sloot naadloos aan op wat ik in de salon al deed.

Ik werd een betere kapper

Tja, en dan is 1 plus 1… in dit geval misschien wel 3. Met wat aanpassingen lukte het me om de technieken van imagestyling te gebruiken in mijn salon. En wat een reacties leverde dat op!

Ik werd er zelf ook simpelweg een betere kapper van. Ik kreeg meer klanten, zelfs van steeds verder weg, en per persoon rekenden ze ook nog eens meer af. Mijn omzet was nog nooit zo hoog geweest.

En toen pas daalde het besef in: Verrek, ik heb per ongeluk een fantastische methode ontwikkeld!

Pijnlijke keuze

De periode daarna was bizar. Enerzijds groeide mijn salon heel hard en anderzijds kwam er ook steeds meer interesse van andere kappers voor mijn methode.
Vreemd genoeg werd de salon voor mij een gouden blok aan mijn been. Ik wilde mijn methode gaan verspreiden in kappersland, dus ging met pijn in mijn hart op zoek naar een beter baasje voor mijn salon. Die vond ik in Sabine, een fantastische dame die ervoor zorgde dat ik met een gerust hart mijn nieuwe weg kon bewandelen.

Flashforward naar vandaag

ColourLab is een begrip in de kappersbranche en grote bedrijven uit de wereld van haarstyling staan geregeld in mijn mailbox. De ene dag geef ik de training Imagestyling aan kappers en de andere dag coach ik saloneigenaren om hun business te laten groeien. Het besef daalt langzaam in: ik had geen betere keuze kunnen maken.

Testimonials
“Het “wij gevoel” staat bij Judith hoog in het vaandel, verbindend zijn. Zeer belangrijk in het coaching-/trainersvak! Ze geeft inzichten over hoe men beter kan performen, waardoor zelfverzekerdheid zal toenemen.”
Richard Koffijberg-Business Factory
“Judith is een inspirator en vakvrouw die kansen en mogelijkheden ziet en de uitdaging aangaat.”

Carla van den Puttelaar- Vakblad Kleur & Stijl

Het grootste geheim dat iedere colorist en haarstylist moet weten

Ontdek wat het belangrijkste element is van een haarkleuradvies. Dit e-book staat vol met tips & tricks die je direct kunt toepassen in de salon!

Het grootste geheim dat iedere colorist en haarstylist moet weten

Ontdek wat het belangrijkste element is van een haarkleuradvies. Dit e-book staat vol met tips & tricks die je direct kunt toepassen in de salon!

Privacy

Tag

Je ontvangt het gratis ebook in je mailbox!