Hoeveel contrast heb jij zelf eigenlijk?
12 september 2022 

Hoeveel contrast heb jij zelf eigenlijk?

Contrast: het belangrijkste element van je haarkleuradvies. Waarom? Omdat contrast het eerste is dat je waarneemt. Daarom is het zo bepalend voor je uiterlijk. Teveel contrast kan te heftig zijn, maar te weinig dodelijk saai.

Die zag je niet aankomen

Misschien herken je het wel: er zit een dame in je stoel met een zachte en lieve uitstraling. Ze draagt veilige kleuren in kleding, haar en brilmontuur en ze gebruikt weinig make-up. Iemand die niet zo opvalt. Je eerste indruk is zelfs dat ze ietwat saai is. Maar dan kom je er ineens achter dat het een pittige tante is die heel goed weet wat ze wil. Die zag je niet aankomen! En ze is er ook helemaal klaar mee dat iedereen haar zo lief vindt overkomen. Ze heeft een leidinggevende functie en ze wil een uitstraling die daarbij past. Kijk, deze dame heeft meer contrast nodig in haar look!

Wat is contrast nou precies?

Contrast is het verschil tussen licht en donker in je gezicht. Het verschil in donkerte tussen je huid, (natuurlijke) haarkleur en je ogen bepaalt welk contrasttype je bent. In onderstaande foto zie je een hoog contrasttype (veel verschil in donkerte in huid, haar en ogen).

Contrastwaardes zijn cruciaal voor de haarkleur die je voor jouw klant kiest: bij iemand met veel contrast kan je veel donkerder gaan dan bij iemand met een licht contrast.

hoog contrastHoog contrasttype

Uitzondering: Is jouw klant een dame met van nature weinig contrast, maar gebruikt ze graag make-up? Dan kan jij ineens uit veel meer haarkleuren kiezen die perfect bij haar passen!

Contrastanalyse

Leuk om te doen: kijk eens bij jezelf of jij veel of weinig contrast hebt! 

Dat doe je als volgt:

  • Stap 1: Maak een selfie.
  • Stap 2: Bewerk de foto en zet de verzadiging op -100.
  • Stap 3: En? Wat voor contrasttype ben jij zelf?

 Nog een tip: maak een selfie met én zonder make-up. Zo zie je meteen wat make-up met je contrastwaardes doet en hoe dit je uitstraling versterkt. 

Meer leren over contrast, welke verschillende contrasttypes er zijn en hoe jij de haarkleur hierop afstemt? Schrijf je dan in voor de NIEUWE online Masterclass 'Krachtig in Kleuradvies'! I


Over de schrijver
Judith de Ridder van Colourlab helpt kappers meer winst uit persoonlijk advies te halen. Judith geeft (online en live) trainingen aan haarstylisten en saloneigenaren. Met haar praktische #hoedan-insteek ontwikkelde zij succesvolle methodes om imagestyling dagelijks toe te passen in de salon.
Reactie plaatsen