Face Shaping Tips

Gezichtsvorm is het uitgangspunt van iedere behandeling in je salon. Of je nou gaat knippen, stylen of kleuren. Als professional zie en weet jij wat mooier staat, maar jouw klant heeft geen idee waarom jij voor een bepaald kapsel, haarkleur of styling kiest. Daarom is het heel belangrijk om dit uit te leggen.
 

Jouw klant wil namelijk dolgraag weten wat haar nou het mooiste staat en waarom dit zo goed bij haar past. Met de juiste adviezen zal jouw klant meer besteden per bezoek. Dat betekent: meer omzet zonder dat je daarvoor harder hoeft te werken. Dat is het nieuwe ondernemen en een slimme(re) manier van werken. Het geeft je rust, het is beter voor je lijf en je klanten vinden het fijn om een persoonlijk advies te krijgen.
 

Hoe zit dat nou met die gezichtsvormen?
 
Soms kan het lastig zijn om een gezichtsvorm te herkennen. De driehoek en het hart komen minder vaak voor, maar deze herken je wel makkelijk makkelijk(er). Soms is het lastig te zien of een gezichtsvorm lang of kort is. Maar weet je? Dan is de vorm meestal ovaal. Want deze gezichtsvorm zit daar net tussenin.

Een handige tip is om dan naar de kaaklijn te kijken en daar eventueel rekening mee te houden met styling, kapsel en haarkleur. Ook een ovale gezichtsvorm kan een rondere of rechte kaaklijn hebben. Wil jouw klant daar liever niet het accent op hebben? Houd er rekening mee door bijvoorbeeld niet op kaakhoogte te eindigen. Kijk ook altijd even naar het voorhoofd. Is deze niet breder (3-hoek) of smaller (hart) dan de kaaklijn? Yes, dan weet je zeker dat het een ovale gezichtsvorm is.

Dus:
Kaaklijn, lengte gezicht en breedte voorhoofd zijn je herkenningspunten om de juiste gezichtsvorm te bepalen.

 

Gezichtsvormen shapen met haarkleur
 
Face framing is on trend. Maar let jij hierbij ook op de gezichtsvorm van je klant? Goed om te weten: met een lichte kleur trek je de aandacht. 

Dus je begint met de lichte kleur waar je het accent op wilt leggen. Alles draait dus weer om contrast! Als je mijn e-book hierover hebt gedownload, weet je hoe belangrijk dit is bij ieder haarkleuradvies in de salon. En, met contrast kan je dus gezichtsvormen shapen!


Het is echt van toegevoegde waarde als jij ‘gezichtsvorm’ meeneemt in je kleuradvies. Vooral bij het plaatsen van highlights in het haar, omdat je hiermee de gezichtsvorm als het ware kunt shapen.

Heb je nog vragen? Let me know! Ik denk graag met je mee.

Nóg  beter leren gezichtsvormen shapen
 
Wil je graag leren hoe je met gezichtsvormen kunt shapen met vorm en haarkleur? In de online cursus Imagestyling voor Kappers leer je daar alles over. 

(KLIK HIER VOOR INFO EN DIRECT TOEGANG)

Laat je me weten hoe je deze tips vond? 

Liefs,

Judith 

Over de schrijver
Judith de Ridder van Colourlab helpt kappers meer winst uit persoonlijk advies te halen. Judith geeft (online en live) trainingen aan haarstylisten en saloneigenaren. Met haar praktische #hoedan-insteek ontwikkelde zij succesvolle methodes om imagestyling dagelijks toe te passen in de salon.
Reactie plaatsen