Pas deze kleurtips toe en lijk direct slanker!
02 juni 2023 
in Kleur

Pas deze kleurtips toe en lijk direct slanker!

Wist je dat je met kleur jezelf zo kunt shapen alsof je de ideale maten hebt? Na een kleuranalyse leg ik ook altijd uit aan mijn klanten waar ze kleur het beste kunnen dragen. Want iedereen heeft weer een ander figuurtype. Lees snel verder voor kleurtips om direct slanker te lijken. 

Met accentkleurten benadruk jij je beste features. In deze blog geef ik je handige tips om accentkleuren op de juiste plekken te dragen. Vaarwel, onzekerheid over je lichaam en hallo zelfvertrouwen in je kledingkeuzes.

Weg met de focus op wat je niet leuk vindt aan jezelf. Het is tijd om de aandacht te vestigen op jouw pluspunten. Het geheim zit hem in slimme kleurkeuzes. Vermijd lichte, opvallende tinten en drukke prints op de gebieden waar je minder blij mee bent. In plaats daarvan gaan we voor een strategische aanpak die jouw favoriete lichaamsdelen in de spotlights zet.

Hieronder kleurtips voor jou:

Bovenlichaam: Als je blij bent op je bovenlichaam, geef het dan een shout-out met accentkleuren in tops, blouses of accessoires zoals sjaals en kettingen. Dit trekt de aandacht naar boven.

Taille: gezegend met een smalle taille? Ga voor jurken of tops met een riem of ceintuur in een contrasterende kleur. Zo leg je de nadruk op je prachtige taille. Benen: Wil je dat je benen gezien worden? Ga dan voor broeken, rokken of jurken in een kleur die lekker contrasteert met de rest van je outfit. Hiermee trek je alle aandacht naar je mooie benen.


Accessoires: Accessoires horen bij je outfit en zijn onmisbaar. Van schoenen en tassen tot sieraden- en vergeet je haar en make-up niet- ze fungeren allemaal als accentkleuren. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende ketting om je hals te benadrukken of opvallende schoenen om de aandacht naar je voeten te trekken. Denk ook eens aan een kleurrijke lipstick of haarkleur om de aandacht naar je gezicht te trekken.


Onthoud dat jij uniek bent en jouw stijl een weerspiegeling is van wie je bent. Experimenteer met accentkleuren en ontdek wat jouw persoonlijke stijl naar een hoger niveau tilt. Laat jezelf zien en voel je zelfverzekerd in je kledingkeuzes. Fashion is fun, experimenteer hier dus mee. Rock die accentkleuren en laat de wereld zien hoe mooi je bent. Jouw stijl, jouw regels!

PS: weet je niet zo goed welke accentkleuren jou mooi staan? Boek dan een kleur (en figuur)analyse. Je weet dan precies wat jou het mooist staat en hoe je moeiteloos kleuren kunt combineren. Klik hier voor meer info. Wil je juist meer leren over je persoonlijke stijl? Dan is een stijl/imagesessie echt iets voor jou. Ook erg leuk met meerdere personen! Meer weten of vragen? Stuur me gerust een berichtje.


Wil echt een verdiepingsslag maken in kleurstyling, kleuranalyses en de betekenis van kleur? Na de basis kleuranalysetraining kan je doorstromen naar de vervolgopleiding Colour Expert. Hierbij leer je werken met de 10-kleurtypes. We plannen een startmoment wanneer het jou uitkomt! Stuur me een mail/DM als je daar vrijblijvend de digitale folder over wilt ontvangen. 


Over de schrijver
Judith de Ridder van Colourlab helpt kappers meer winst uit persoonlijk advies te halen. Judith geeft (online en live) trainingen aan haarstylisten en saloneigenaren. Met haar praktische #hoedan-insteek ontwikkelde zij succesvolle methodes om imagestyling dagelijks toe te passen in de salon.
Reactie plaatsen