Met deze tips staan neutrale tinten je geweldig!
24 oktober 2022 
in Kleur

Met deze tips staan neutrale tinten je geweldig!

Neutrale tinten zijn hot. De winkels hangen er vol mee en zelfs onze koningin is fan van het neutrale kleurenpalet. Niet zo gek, want met neutrale kleuren creëer je een luxueuze uitstraling. Het geeft een minimalistische look en de kleuren zijn rustgevend. Een fijne tegenhanger op de uitbundige kleuren die je verder ziet dit najaar.

Maar hoe zorg je ervoor dat het geheel niet saai wordt en dat het je goed staat? Want niet iedereen ziet er even flatteus uit in het neutrale kleurenpalet. Ik geef je wat tips!Tip 1:  Licht/donker contrast

Als je geheel gekleed gaat in natuurtinten dan is het contrast (het verschil tussen licht en donker) vrij laag. Het is mooi om de mate van contrast die jij van nature hebt (lees deze blog om dit te checken!) terug te laten komen in je kleding en make-up. Heb jij veel contrast en wil je toch neutrale tinten dragen? Zorg er dan voor dat je wat contrast aanbrengt in je make-up. Dus een sprekende kleur lipstick in een kleur die bij je huid past of zet de ogen extra aan. Of laat een sprekend accent terugkomen in de accessoires. Doe je dit niet, dan kunnen de neutrale kleuren jou wat flets en saai maken.

Tip 2: Welke ondertonen passen bij jou? 

Er zijn warme en koele neutraaltinten. Beige heeft bijvoorbeeld een warme ondertoon en taupe een koele ondertoon. Het verschil lijkt misschien vrij klein als je de kleding naast elkaar legt, maar de impact op huid en uitstraling is groot! Bij een koel huidtype kan de huid namelijk gelig en ongezond ogen met een warme neutraalkleur. Terwijl een warm huidtype grauwig oogt bij een koele natuurtint. Nu valt er veel op te lossen met make-up, maar zeg nou zelf: je wilt er toch met zo min mogelijk moeite goed uitzien? Zorg er daarom voor dat jij je persoonlijke kleurenpalet kent en dat je de juiste neutrale tinten kiest! Weet jij niet precies welke kleuren bij je passen? Denk dan eens aan een kleurenanalyse. Dan twijfel je nooit meer of een kleur voor kleding, make-up of haar bij je past.

Koele neutralenWarme neutralen

Tip 3: Kies voor verschillende materialen

Dit zorgt ervoor dat het geheel spannend oogt en niet saai wordt. Kies voor bijvoorbeeld een zachte stof als top en een gladde broek. Of een glanzende blouse onder een wollen spencer. Mix en match met verschillende structuren en je zult zien dat dit je outfit completer maakt.

Tip 4: Zorg voor een haarkleur die bij je past

De laatste maar belangrijkste tip: zorg dat je haarkleur bij je past. Want in kledingwinkels wordt er heel vaak kleding geadviseerd bij je haarkleur! Als dit dan een haarkleur is die eigenlijk niet goed past bij de ondertoon van je huid, dan zit je straks met een nieuwe garderobe die je van nature niet mooi staat. Zonde!

Zin in een compleet nieuwe look? Ga dan éérst naar je kapper, voordat je gaat shoppen. Kies voor een kapper die bij jou een haarkleuranalyse kan uitvoeren. Weet je niet bij welke salon je daarvoor terecht kunt? Stuur mij dan gerust een berichtje, ik heb kappers getraind in heel Nederland en verwijs je graag door.

Ik ben heel benieuwd of jij blij wordt van het neutrale kleurenpalet! 

workshop de perfecte roodtint colourlab


Groetjes,

Judith


Over de schrijver
Judith de Ridder van Colourlab helpt kappers meer winst uit persoonlijk advies te halen. Judith geeft (online en live) trainingen aan haarstylisten en saloneigenaren. Met haar praktische #hoedan-insteek ontwikkelde zij succesvolle methodes om imagestyling dagelijks toe te passen in de salon.
Mariëtte
Door

Mariëtte

op 03 Nov 2022

Wat een mooie blog heb jij geschreven Judith!! Ik word er enthousiast van!

Reactie plaatsen